Balti tuul
MW
Balti bioenergia
6.4 MW

Pressiteade: Pakri tuulepark toetab Paldiski linna toetusgrupi abil kohalikke algatusi21.03.2016

Nelja Energia AS asutas koostöös Paldiski linnavalitsusega mittetulundusühingu Paldiski linna toetusgrupp, mille eesmärgiks on linnas tuuleenergia tootmise tuludest arendada ja toetada mittetulunduslikku tegevust. Esimesest toetusvoorust läheb heade projektide olemasolul jagamisele üle 22 000 euro.

Paldiski linnapea Tiit Peedu tervitas mittetulundusühingu Paldiski linna toetusgrupi rajamist ning avaldas erilist heameelt selle üle, et Pakri poolsaarel asuvad tuulikud hakkavad ka linnaelanikele käegakatsutavat kasu tooma. „Soovin tunnustada Nelja Energia algatust toetusgrupi rajamiseks, et toetuste taotlemine ja kasutamine oleks võimalikult avatud ja selge," rääkis Peedu.

Nelja Energia juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul on Paldiski linna toetusgrupilt oodatud toetusi taotlema kohalikud projektid, mille elluviimisel panustatakse oluliselt Paldiski linna elanike elukeskkonna parandamisesse või täiustamisesse. „Meie jaoks on oluline toetada neid ettevõtmisi, mida kohalik kogukond tahab ja vajab ning kus nad on valmis teostamisele ka ise kaasa aitama. Eelistatud on projektid, millel on positiivne ajalugu ja perspektiivne tulevik,“ lisas Kruus.

Nelja Energia AS on Baltikumi suurim tuuleenergia tootja, kes toetab olulisi tegevusi ja väärtusi kohtades, kus toodetakse või arendatakse tuuleenergiat. Juba aastaid töötavad Eestis mittetulundusühingud Viru-Nigulas, Hanilas, Noarootsis ja Aseris, mis tuuleenergia toodangust saadud tulu abil edendavad valla majanduslikku, keskkonnaalast, kultuurilist ja sotsiaalset arengut. Et Nelja Energial on ka Paldiskis Pakri poolsaarel kaks tuuleparki - 8 tuuliku ja 18,4 MW võimsusega Pakri ning 9 tuuliku ja 22,5 MW võimsusega Paldiski tuulepark, siis loodi taoline ühing ka Paldiskisse.

Paldiski linna toetusgrupp saab toetada näiteks energia- ja keskkonnaalaseid projekte, sotsiaalse iseloomuga tegevusi, noorte õpinguid jms. Toetust antakse Paldiski linna haldusterritooriumil asuvatele asutustele, mittetulundusühingutele, seltsingutele ja üksikisikutele eeldusel, et toetatav tegevus leiab laiemat avalikku kasutatust. Samuti peab projekt vastama toetatavatele valdkondadele, mille kohta leiab rohkem infot Paldiski linna kodulehelt: http://paldiski.ee/index.php?id=17405 Esimese taotlusvooru tähtaeg on 1.mai 2016.

Taust:tuuleenergia-logo-Paldiski

Nelja Energia on Põhjamaade ja Eesti kapitalil baseeruv Baltikumi suurim tuuleenergia tootja ja arendaja. Firmal on Baltikumis tuuleparke koguvõimsusega 220 MW ning ettevõtte bilansimaht on rohkem kui 400 miljonit eurot. 2015. aastal toetasid Nelja Energia AS tuulepargid mittetulundusühinguid kokku üle 144 000 euro, millest ligi 76 000 eurot läks Eesti ja üle 68 000 euro Leedu projektide toetuseks.